Hlavní obsah

Náraz orla do cessny nad Hradcem Králové byl devastující

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Pořádné drama zažili žák se svým instruktorem na palubě malého letadla Cessna, které se při letu nad Hradcem Králové střetlo s orlem. K nárazu došlo v rychlosti letadla 200 km/h. Dravec byl roztržen uvnitř letounu, jehož řízení musel instruktor od žáka převzít a nouzově přistát. Snímky z nehody jsou drastické.

Foto: Policie ČR

Následky střetu letadla s dravým ptákem nad Hradcem Králové

Článek

Nehoda se stala ve středu krátce po 14. hodině na hradeckém letišti.

„Letadlo značky Cessna, ve kterém probíhal pilotní výcvik, se v rychlosti cca 200 km/h střetlo s orlem. Instruktor od žáka převzal řízení a bezpečně přistál,“ informovala ve čtvrtek o nouzovém manévru mluvčí policie Iva Kormošová.

Foto: Policie ČR

Cesna se nad Hradcem Králové střetla v rychlosti cca 200 km/h s orlem.

Tělo dravého ptáka bylo při střetu, kterým byla poškozena přední vrtule a čelní sklo, roztrženo.

„Jeho horní polovina zůstala na kniplu letadla a dolní polovina proletěla do zadní části, kde zůstala na sedačkách,“ popsala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Dravého ptáka střet s letadlem rozpůlil.

Třiadvacetiletý žák se lehce zranil a zdravotníci ho přepravili k ošetření do nemocnice, instruktor vyvázl bez poranění.

„U pilota i žáka policisté vyloučili požití alkoholu dechovou zkouškou. Na cessně byla odhadnuta škoda na milion korun. Na místo byli přizváni pracovníci Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, kteří zpracují odborné vyjádření,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Pilotní instruktor musel po střetu letadla s dravcem převzít od žáka řízení a nouzově přistát.

U Roudnice nad Labem spadla cessna

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám