Hlavní obsah

Napila se stolní vody a šlo jí o život

Novinky, Patrik Biskup, Právo
MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

V nemocnici skončila v pondělí dvaaosmdesátiletá žena z Plané u Mariánských Lázní. Zdravotní problémy u ní nastaly krátce poté, co se napila z originál zabalené stolní vody v PET lahvi koupené v supermarketu. Voda totiž podle předběžného výsledku chemického rozboru obsahovala toxickou látku.

Článek

Policisté případ šetří jako pokus trestného činu ublížení na zdraví. "Paní zapila vodou prášek. Postupně jí začalo být špatně. Nevolnost se stupňovala, až pro ni musela přijet sanitka a odvézt ji do nemocnice. Podle zprávy lékařů je v současné době už mimo ohrožení života," řekl ve středu Právu zástupce tachovského policejního ředitele František Pachl.

O jakou konkrétní značku vody se jedná a kde byla zakoupena, odmítl Pachl sdělit. "Nechtěl bych někoho poškodit, když zatím neznáme všechny okolnosti případu. Samozřejmě zjišťujeme, jak se nebezpečná látka do pitné vody dostala," vysvětlil policejní důstojník.

Voda byla mírně zakalená

Kriminalisté zajistili nejen láhev s vodou, kterou důchodkyně vypila, ale i další dvě, které byly ve stejném balíku. "Už na první pohled bylo u vody, kterou žena požila, patrné lehké zakalení. To jsme se ale na to soustředili s vědomím, že něco není v pořádku. Žena si toho jen stěží mohla všimnout. Předběžná analýza zatím nasvědčuje tomu, že se jedná o látku na bázi ředidla. Tomu nasvědčují i zdravotní následky, které bych v tuto chvíli nechtěl specifikovat s ohledem na probíhající vyšetřování," dodal Pachl. Policisté na šetření případu dál pokračují.

Vedení nemocnice, ve které postižená žena leží, nechtělo její zdravotní stav komentovat. "Pacientka si nepřeje, abychom podávali jakékoliv informace. Takže to budeme respektovat," odbyl všechny otázky šéf špitálu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám