Hlavní obsah

Namol opilá žena se usadila v kolejích, vlaky kvůli ní nejezdily

Právo,
Hradec Králové

Kamerovému systému a všímavosti jeho obsluhy může zřejmě vděčit za svůj život čtyřicetiletá žena z Orlickoústecka. Opilá se dostala do kolejiště hlavního nádraží v Hradci Králové, odkud nebyla sama schopná odejít. Poté, co ji zachránil policista, nadýchala 3,95 promile alkoholu v dechu.

BEZ KOMENTÁŘE: Namol opilá žena v kolejišti v HradciVideo: Policie ČR

 
Článek

„Ve čtvrtek krátce po půl šesté odpoledne si policista sloužící na stálé službě obvodního oddělení, které sídlí nedaleko hradeckého hlavního nádraží, na kamerovém systému všiml ženy, která sedí v zakázaném prostoru na valu mezi kolejemi. Okamžitě informoval operační středisko s požadavkem o zastavení provozu vlaků,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová a vysvětlila, že se žena pohybovala u velmi frekventované koleje pro vlaky Hradec Králové–Pardubice.

Policista vyběhl ze služebny a začal s ženou hovořit přes plot. „Poté, co jí několikrát přikázal opustit zakázaný prostor, se po chvíli zvedla a rozešla se směrem k nádraží, kde po pár ušlých metrech nenadále spadla přímo do kolejiště. Kolega se jí vydal na pomoc, kdy musel oběhnout budovu a přes plot se k ní dostat. Ženu, která byla bez viditelného zranění a evidentně pod vlivem alkoholu, z kolejiště vytáhl a poskytl jí první pomoc,“ dodala Kormošová.

Vzhledem ke stavu ženy si ji převzali zdravotníci a převezli ji do nemocnice. Vlakový provoz byl obnoven po půl hodině. Policisté případ šetří jako přestupek. Následně ho předají správnímu orgánu, v tomto případě drážní inspekci, k dořešení.

Reklama

Výběr článků

Načítám