Hlavní obsah

Namol opilá řidička na Zlínsku ujela s dětmi dvacet kilometrů, než ji zastavil defekt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě nezletilé děti převážela podle policie silně opilá řidička na Zlínsku. Její podivnou jízdu nahlásila svědkyně, která se také postarala o děti, když 50letá šoférka byla nucena zastavit kvůli defektu. S dětmi ujela asi 20 kilometrů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Svědkyni z jedné z obcí na Zlínsku upoutala hlasitá a nebezpečná jízda opelu ve středu kolem poledne. Auto kličkovalo vesnicí a bránilo předjetí. Následně řidička zastavila, protože měla píchlou pneumatiku. Na zadních sedačkách seděly dvě nezletilé děti.

Opilý řidič v Plzni srazil chodce, který letěl desítky metrů

Krimi

„Aby nemusely pokračovat v jízdě se zjevně podnapilou řidičkou, vzala je žena k sobě do domu a zároveň zavolala na linku policie. S opravou defektu pomohl řidičce muž z obce a ta chtěla pokračovat v jízdě. V tom jí ale zabránila žena, která se postarala o děti. Vysvětlila jí, že přivolala policisty,“ sdělila mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Policisté následně zjistili, že jde o 50letou ženu z Uherského Brodu, která chtěla jet do Zlína a zpět. Urazila asi 20 kilometrů, než zastavila kvůli defektu. Podle policie se chovala zmateně, alkohol údajně nepila. „Dechové zkoušky ale prokázaly pravý opak. Nadýchala při nich bezmála dvě promile alkoholu,“ konstatovala mluvčí.

Policisté jí zakázali další jízdu. Pro děti si přijeli rodiče. Ženě hrozí až roční vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám