Hlavní obsah

Náledí v Brně si vyžádalo desítky nehod

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Sedmatřicet dopravních nehod se stalo v pondělí dopoledne v Brně a nejbližším okolí, kde se následkem doznívajících mrazů a mrholení proměnily chodníky a vozovky v kluziště. Havárie si nevyžádaly žádné oběti na životech ani vážnější újmy na zdraví.

Foto: archiv Městské divadlo Zlín

Režisér Dodo Gombár.

Článek

"Nejvíce nehod, a to 35, se odehrálo mezi šestou a devátou hodinou ráno. Všechny nehody se staly zejména na sídlištích a vedlejších ulicích, protože hlavní tahy byly většinou ošetřené a mokré. Po deváté hodině se situace uklidnila a do jedenácti hodin jsme zaznamenaly jen dvě nehody," upřesnil Pavel Šváb z brněnského policejního ředitelství v Brně.

Silničáři použili tuny posypu

Ještě dopoledne teploty vystoupily nad nulu. "Velké problémy byly po celém městě a to hlavně a sídlištích Kohoutovice, Jundrov, Žabovřesky, Komín a Bystrc. Největší potíže měly autobusy a trolejbusy, které na nesjízdných silnicích nejely," sdělila Hana Pohanová z brněnského dopravního podniku.

Silničáři vysypali během dopoledne 220 tun posypu, aby zajistili sjízdnost vozovek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám