Hlavní obsah

Nákladní auto s 12 tunami smetany uhýbalo zvěři, skončilo na boku

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břežany I
Aktualizováno

Nehodu nákladního auta převážejícího dvanáct tun smetany likvidovali ve středu brzy ráno hasiči na Kolínsku. Vozidlo skončilo na boku a vytekla z něj nafta. Kvůli nehodě policie zastavila provoz na hlavní silnici z Kolína na Český Brod.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala krátce po 4. hodině ranní mezi odbočkami na obce Vítězov a Břežany I, na místě zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči. „Vozidlo převážející dvanáct tun smetany se převrátilo na bok a zablokovalo celou šířku silnice,” sdělil Novinkám mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel.

Nehoda se podle mluvčího obešla bez zranění, záchranka na místě nezasahovala. Policie nehodu vyšetřuje, její mluvčí Barbora Schneeweissová ČTK sdělila, že řidič se podle prvotních závěrů vyhýbal zvěři.

Z havarovaného náklaďáku unikala nafta, hasiči ji zasypali sorbentem. Náklad auta museli hasiči vyskladnit do jiného auta, na místo dorazil také majitel firmy z Ostravy, kterému vozidlo patří. Převrácený náklaďák dostali hasiči zpátky na kola pomocí jeřábu.

Policie část hlavní silnice I/12 uzavřela a vozidla začala odklánět na objízdnou trasu z Kolína na Štítary, Lošany, Polní Voděrady a kolem Břežan I.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám