Hlavní obsah

Na Vsetínsku shořela chata, muž topil psovi v boudě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Popáleniny na horní části těla utrpěl v sobotu večer senior při požáru své chaty v katastru Držkové na Vsetínsku. Letecky musel být transportován do popáleninového centra v Brně. Požár likvidovalo osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Škoda byla vyčíslena na 800 tisíc korun. Právu to řekla v neděli mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje

Náročný zásah hasičům trval několik hodin.

Článek

Oznámení o požáru operační důstojník hasičů přijal sedm minut po jedenácté hodině večerní.

„Po příjezdu prvních jednotek byl objekt celý v plamenech. Senior, který chatu obývá,  byl mimo objekt a uvedl, že další osoby uvnitř nejsou. Utrpěl ale popáleniny na horní části těla. Z rozhodnutí přivolaného lékaře byl proto letecky transportován do nemocnice,“ uvedla mluvčí.

K samotné likvidaci požáru hasiči použili tři hasební proudy vody. O půlnoci měli požár pod kontrolou. Poté v dýchací technice místo procházeli a kontrolovali termokamerou, postupně objekt rozebírali a hasili skrytá ohniska. Po druhé hodině v noci měli hasiči vše uhašeno.

V rodinném domě hořelo, explodovaly v něm tlakové lahve

Krimi

Vyšetřovatel hasičů, který dorazil na místo, šetřením zjistil, že k požáru došlo kvůli technické závadě na přímotopu umístěném v kotci pro psa, kterému dobrosrdečný senior topil, aby mu v těchto mrazivých dnech nebyla zima. „Pes naštěstí při požáru utekl a nic se mu nestalo. Nalezli jsme ho v lese a poté umístili do bezpečí,“ dodala Javoříková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám