Hlavní obsah

Na veletrhu v Brně zmizely brýle za 1,5 miliónu

Právo, Novinky, ČTK, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Brýle a obroučky za 1,5 miliónu korun zmizely v uplynulých dnech v Brně, když na tamním výstavišti vrcholil mezinárodní veletrh oční optiky a oftalmologie Opta. Stovek brýlí se zloději zmocnili při vykradení dvou aut.

Foto: Martina Sihelská

Rozsvítíme Domovinku - to byl projekt, za který se postavila stovka běžců v Plzni u centra na Krašovské.

Článek

"Nejprve se v neděli odpoledne vloupali do osobního auta Škoda Octavia na Bayerově ulici, odkud odnesli kufr se značkovými brýlemi za 600 tisíc korun. O pár hodin později vykradli na Křížkovského ulici ještě VW Passat, kde měl německý řidič brýle a brýlové obroučky za 30 tisíc euro a 4 CD s navigačním systémem po evropských zemích," upřesnil Mojmír Popp z brněnské policie.

Zloději tak za pouhých 24 hodin způsobili při dvou vloupáních do aut škodu přes jeden a půl miliónu díky tomu, že si řidiči neuvědomili, že auto není nedobytná pevnost.

I zkušení kriminalisté si lámou hlavu s tím, k čemu se mohou stovky dioptrických brýlí a obrouček zlodějům hodit. Pokud je dopadnou, hrozí jim až 8 let vězení. 

Výběr článků

Načítám