Hlavní obsah

Na Václavském náměstí se serval muž s řidičem, který chtěl zajet na parkovací místo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zákrokem strážníků skončila na Václavském náměstí rvačka dvou mužů. Jeden z nich hlídal známému parkovací místo, jiný řidič na něj chtěl ale zaparkovat. První muž řidiče vytáhl z auta a napadl, třetí se je od sebe snažil rozdělit. Celou akci zaznamenala kamera.

Na Václavském náměstí se strhla bitka o parkovací místoVideo: Městská policie hl. m. Prahy

 
Článek

Ke rvačce došlo podle záznamů z kamer v úterý po osmé hodině večer. Řidič bílého vozu chtěl na Václavském náměstí zaparkovat na volném parkovacím místě, to ale střežil jiný muž. Údajně ho držel svému známému a nechtěl se ho jen tak vzdát.

„Útočník střežil volné místo a ve chvíli, kdy na něj začal vjíždět jiný řidič, se neváhal postavit proti autu vlastním tělem. Pak začal pěstí bouchat do karoserie a bočního okénka u řidiče,“ popsali pražští strážníci incident, kterého byli svědky.

Následně útočník řidiče z auta vytáhl a sebral mu i mobil, kterým se pokoušel přivolat si pomoc. Oba se pak začali přímo v silnici rvát do té doby, dokud se k nim nepřidal třetí muž. Snažil se je od sebe oddělit.

Padla facka v Děčíně. Policie řešila o víkendu dvě velké rvačky

Krimi

Poté dorazila hlídka strážníků. „Strážníci nejprve od sebe muže za pomoci donucovacích prostředků odtrhli a až poté začali zjišťovat, co se vlastně stalo,“ dodali s tím, že napadený nechtěl věc řešit. Sedmačtyřicetiletý útočník dostal pokutu za přestupek proti občanskému soužití a řidiči se omluvil.

Právo prvního

Podle strážníků na ulici platí jakési právo prvního. Na volném místě může zaparkovat ten, který k němu přijede jako první. „Chodec nemá ve vozovce ani na parkovacím místě co dělat a rozhodně nemůže svým tělem, nebo dokonce násilím bránit někomu v zaparkování,“ upozornili. Tomu, kdo místo blokuje, hrozí dvě pokuty.

Potyčka mezi řidiči autobusu a BMW, zasahovala policie i záchranka

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám