Hlavní obsah

Na Uherskohradišťsku při seskoku zahynul parašutista

Kunovice
Aktualizováno

Jednatřicetiletý parašutista zemřel v neděli odpoledne na Uherskohradišťsku. Příčinu jeho pádu policie zjišťuje. Informoval o tom mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Článek

Neštěstí se stalo zhruba ve 13:20. "Přesné místo pádu parašutisty ještě neznám, každopádně ale vzlétl z letiště v Kunovicích. Seskok provedl sám. Další informace zatím nemám k dispozici," uvedl mluvčí.

Podle jeho kolegyně z krajské zdravotnické záchranné služby Hany Polešákové muž utrpěl mnohačetná poranění neslučitelná se životem. "Podlehl jim na místě," doplnila mluvčí.  

Člen kunovického klubu parašutistů Petr Šťastný řekl, že jeho kolega, který se dnes zřítil, patřil ke zkušenějším parašutistům. "Parašutismu se věnoval několik let. Je to skutečně tak, že nezvládl riskantní manévr," uvedl Šťastný.  

Životy dokonce dvou parašutistů si naposledy vyžádala 21. června nehoda u Mladé Boleslavi. Při tandemovém seskoku zahynul dvaačtyřicetiletý instruktor a jeho čtyřiatřicetiletá žákyně. Kvůli technické závadě se jim neotevřel hlavní ani záložní padák. [celá zpráva]

Výběr nehod, při kterých v posledních letech přišli o život parašutisté
15. července 2006V Kolíně se zabil šestačtyřicetiletý parašutista. Podle vyšetřování se muži při sportovním seskoku neotevřel padák a zřítil se k zemi.
21. července 2007V Chrudimi zahynul při seskoku čtyřiašedesátiletý amatérský parašutista. Neotevřel se mu padák. Dopadl do chrudimského sídliště mezi domy a na místě zemřel.
20. října 2007V Erpužicích na Tachovsku zemřela šestnáctiletá dívka. Při seskoku na místním letišti se jí neotevřel padák.
26. července 2008Osmadvacetiletý muž zemřel při seskoku padákem na letišti v Jaroměři - Josefově na Náchodsku. Muž, který absolvoval základní výcvik, se po technické chybě dostal do rotace a po volném pádu na zem utrpěl těžká zranění, kterým podlehl.
28. září 2008Na prostějovském letišti zahynul parašutista, kterému se při seskoku ze 4000 metrů neotevřel hlavní ani záložní padák.
28. ledna 2009Při hromadném seskoku padákem zahynul u Chrudimi vojenský parašutista. Stalo se to při zkouškách nového typu padáku.
5. dubna 2009  .V Braňanech na Mostecku se při doskoku smrtelně zranil dvaatřicetiletý parašutista. Nezvládl přistávací manévr a spadl ze dvou až třímetrové výšky
21. června 2009Při tandemovém seskoku u Mladé Boleslavi zahynuli dva parašutisté. Nehodu způsobila technická závada, která instruktorovi neumožnila odhodit hlavní padák, do něhož se poté zamotal i padák záložní.
9. srpna 2009Na letišti v Kunovicích na Uherskohradištsku zahynul jednatřicetiletý parašutista. Příčinu jeho pádu policie zjišťuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám