Hlavní obsah

Na Toužimsku dvakrát zaútočili psi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOUŽIM

Úterý bylo na Toužimsku ve znamení útoků psů. Podle sdělení mluvčího tamních záchranářů Lukáše Hutty museli lékaři rychlé záchranné služby vyjíždět ke dvěma případům.

Foto: Archiv ND

Jelizaveta Nikolská: Faust a Markéta, 1938 (Bacchanale).

Článek

 "K prvnímu případu vyjela naše posádka odpoledne krátce po čvrt na šest," informoval Hutta Novinky. V Kosmové na Toužimsku si na návsi hrálo několik chlapců. "Údajně vlčák jednoho z nich při hře zaútočil na desetiletého kluka a způsobil mu těžká poranění," uvedl mluvčí. V oblasti rozkroku má hoch tržnou ránu 8 až 10 cm. K dalšímu ošetření byl převezen do Fakultní nemocnice v Plzni na urologické oddělení.

Druhý útok se odehrál krátce před sednou hodinou. "Naše výjezdová skupina vyjela do Prohoři na Žluticku," sdělil Hutta. Šestačtyřicetiletý majitel německého ovčáka se vracel z pohřbu, když při příchodu domů na něj pes zaútočil. "Zakousl se mu do ruky a způsobil mu mnohačetné tržné rány," dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám