Hlavní obsah

Na Šumpersku hořela dílna pod vlekem. Škoda jde do miliónů

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlý požár zachvátil v pátek po půlnoci dílnu pod lyžařským vlekem ve Stříbrnicích na Šumpersku. Škoda, která při něm vznikla, byla předběžně vyčíslena na 4,5 miliónu korun. Právu to řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár pod vlekem ve Stříbrnicích na Šumpersku

Článek

Hlášení o požáru dostali hasiči kolem půl jedné v noci. Na místo vyjeli profesionální jednotky z Šumperka a dobrovolní hasiči ze Starého Města, Hanušovic a Branné.

„Když jednotky přijely na místo, byl celý objekt v plamenech,“ uvedla mluvčí s tím, že před příjezdem hasičů se pokoušel s plameny bojovat hasicím přístrojem soused.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár pod vlekem ve Stříbrnicích na Šumpersku

Stavba o rozměrech 5 × 40 metrů byla vybudována jako zázemí u vleku. Byla v ní kancelář, sociální zařízení a dílna na seřizování a broušení lyží. „Celý objekt byl zateplen na míru vyráběnými balíky slámy a obložený dřevem,“ konstatovala Hacsiková.

Hasiči podle ní na likvidaci požáru nasadili několik proudů vody, v průběhu likvidačních prací rozebírali konstrukce a dohašovali ohniska požáru.

„Velitel zásahu si na místo vyžádal energetiky, kteří odpojili objekt od elektřiny. Majitel zajistil těžkou techniku, která hasičům pomáhala v rozebírání slaměné izolace a usnadňovala hašení,“ poznamenala mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár pod vlekem ve Stříbrnicích na Šumpersku

Svým rychlým zásahem podle ní  jednotky hasičů uchránily nedaleko stojící kiosek o rozměrech asi 2 × 2 metry. „Plameny dostali hasiči pod kontrolu v 6.40,“ sdělila Hacsiková.

Výše škody byla podle ní předběžně vyčíslena na 4,5 miliónu korun. „Co stojí za příčinou vzniku požáru, zjišťuje vyšetřovatel. Při požáru nebyl nikdo zraněn,“ dodala mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám