Hlavní obsah

Na Šumpersku boural autobus se studenty. Ti vymlátili okna, aby se dostali ven

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rejchartice

U Rejchartic na Šumpersku havaroval ve středu dopoledne zájezdový autobus se studenty, v němž cestovalo 52 lidí. Dva zraněné studenty přepravili záchranáři do nemocnice.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Nehoda autobusu se studenty na Šumpersku

Článek

Autobus na namrzlé vozovce sjel do příkopu, kam se částečně převrátil tak, že nebylo možné otevřít žádné dveře, popsala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

„Cestovalo v něm 49 studentů, tři pedagogové a řidič,“ sdělila Novinkám mluvčí. Věk studentů, případně to, z jaké byli školy, hasiči neuvedli.

Jelikož hrozilo převrácení vozu, cestující rozbili okna, a vytvořili si tak únikové cesty. Ven se postupně dostali ještě před příjezdem hasičských jednotek.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Studenti museli rozbít okna autobusu, u kterého hrozilo převrácení

Při kolizi se dva studenti zranili. „Těm jsme poskytli první pomoc a následně jsme je předali zdravotnické záchranné službě, která je transportovala do nemocnice,“ zmínila Balážová.

Hasiči také likvidovali uniklé provozní kapaliny, na místo povolali sypač, aby bylo možné zajistit příjezd náhradního přepravce a vyprošťovací techniky.

Na Klatovsku havaroval školní autobus se třiceti dětmi

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám