Hlavní obsah

Na Sokolovsku vykolejil nákladní vlak, tři vagóny se převrátily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové Sedlo

V Novém Sedle na Sokolovsku v noci na sobotu vykolejilo na železniční vlečce v prostoru nádraží sedm nákladních vagónů naložených uhlím. Tři z nich se převrátily a jsou vážně poškozené. Škoda se může pohybovat mezi dvěma až třemi milióny korun, kromě vlaku je poškozeno také kolejiště a zabezpečovací zařízení.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Článek

Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Nehodu mohla způsobit technická závada na kolejích, řekl inspektor Drážní inspekce Jan Kokoška.

Nehoda se stala na vlečce těžební společnosti Sokolovská uhelná, která je mimo hlavní železniční trať Cheb - Sokolov. Provoz na frekventované trase tedy nemusel být kvůli nehodě přerušen.

Foto: Jan Sokol, ČTK

"Zjistili jsme odchylku železničního svršku proti normám. Bude nutné vyhodnotit i záznamové zařízení z lokomotivy, které nám ukáže, jakou rychlosti plně naložený vlak s celkem 30 vagóny jel," uvedl Kokoška. Podle svědka citovaného Českou televizí už se vlak v místě převrátil dříve.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Odstraňování převrácených vagónů bude patrně komplikované kvůli tomu, že zůstaly ležet přímo pod mostem vedoucím nad tratí. Může trvat i několik dní. Síla nárazu doslova vytrhala z převrácených vagónů několikatunové nápravy a rozházela je okolo. Podle Kokošky je odstranění následků nehody už věcí Sokolovské uhelné jako majitele vlečky.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Foto: Jan Sokol, ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám