Hlavní obsah

Na Slezské Hartě se rozbil během bouřky přívoz. Loď zůstala stát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké štěstí měla o víkendu posádka plavidla, která se při výletu na přehradě Slezská Harta na Bruntálsku dostala do úzkých. Kvůli závadě na plavidle a náhlé průtrži mračen se stala loď neovladatelnou. Naštěstí byla poblíž policejní hlídka, která posádku zachránila.

Na přehradě uvázl přívozVideo: Policie ČR

 
Článek

Porouchaná loď, která plní funkci přívozu mezi obcemi Razová a Roudno, uvázla v dešti poblíž rázovské zátoky. „V místě byla chvíli předtím náhlá silná průtrž deště s drobnými kroupami, na obloze samá mračna, foukal silnější vítr a nad hladinou byly vidět i blesky. Rychle a citelně se ochladilo,“ uvedla v pondělí mluvčí policie Soňa Štětínská.

Policisté, kteří na provoz na přehradě dohlížejí na služební lodi Alunautic, se vydali plavidlo nalézt. „Hledání komplikoval místní kolísavý mobilní signál, silné vlny na hladině a neustávající déšť. Díky místní znalosti zvolili policisté správný směr a v krátké době již přívoz spatřili. Na lodi byla žena, vůdce přívozu, a jako cestující tři dospělé osoby a jedna dívenka. Posádka s sebou měla i jízdní kola. Jelikož byli všichni vzhledem k původnímu krásnému počasí jen lehce oděni, byli nyní již značně promoklí a zmrzlí,“ dodala mluvčí.

Zapotřebí bylo k přívozu doplout a navázat ho na služební loď. Zejména díky zkušenosti jednoho z policistů s vedením lodi a znalosti vodního díla se vše povedlo. „Policisté prokřehlé cestující převedli na služební člun a poskytli jim oblečení a pláštěnky. Pak s nimi zamířili k břehu a současně odtáhli nefunkční přívoz k molu,“ dodala mluvčí.

Paddleboardistky zachránily muže topícího se ve Vltavě

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám