Hlavní obsah

Na přechodu srazil vozíčkářku

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Ženu na invalidním vozíku srazil ve středu na přechodu pro chodce v Krnově 23letý řidič ve voze zn. Audi. Utrpěla otřes mozku a její vozík je zcela zničen.

Článek

Nebezpečná kolize, na kterou 34letá invalidní důchodkyně naštěstí nedoplatila životem, se odehrála na křižovatce ulic Šmeralova a Svatováclavská v Krnově.

"Žena jela po vyznačeném přechodu pro chodce na elektrickém vozíku. Přejížděla z pohledu řidiče zleva doprava. Mladý řidič i přesto, že vlevo ve vedlejším jízdním pruhu zastavilo jiné auto, pokračoval dál rovně přes křižovatku," uvedla mluvčí bruntálské policie Lucie Krašteničová.

Vozíčkářku podle ní zaregistroval až na poslední chvíli a nestačil už svůj rychlý vůz ubrzdit. "Po střetu byl vozík převrácen a žena skončila na silnici," dodala. Ze zranění se bude podle odhadů léčit zhruba jeden týden. Dechovou zkouškou bylo u řidiče vyloučeno požití alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám