Hlavní obsah

Na pražském parkovišti hořela fabie, od ní chytlo dalších pět aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V úterý krátce před polednem vzplála na parkovišti na pražské Palmovce jedoucí modrá fabie. Řidič hořící vůz okamžitě zaparkoval a spolu s rodinou jej urychleně opustili. Motorista však ve spěchu své auto postavil tak nešťastně, že z něj přeskočily plameny na dalších pět vozů.

Článek

„Požár byl ohlášen v 11:33. Hořel jeden automobil, sálavým teplem bylo poškozeno dalších pět aut,“ řekl Novinkám mluvčí pražských hasičů Vít Pernica.

Z auta se vylil potok hořícího benzínu a rozlil se po parkovišti. Dvakrát se ozval i výbuch. Nejdříve se pokoušeli požár uhasit dva strážníci, z obavy před dalším výbuchem však své činnosti zanechali a počkali na hasiče. Ti přijeli po několika minutách a zakrátko oheň uhasili.

Podle prvních informací hasičů může za požár technická závada na autě. Pravděpodobně praskla brzdová hadička. Škodu hasiči včetně okolních poškozených vozů odhadli na 400 tisíc korun.

Za poslední týden hořelo na parkovišti na Palmovce už podruhé. V neděli na stejném místě hořela stará škodovka, tu však někdo zapálil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám