Hlavní obsah

Na Prachaticku shořela ubytovna, lidé ji stihli včas opustit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Houžné, která spadá pod Lenoru, na Prachaticku, kompletně vyhořela v sobotu časně ráno ubytovna. Škoda se vyšplhala ke dvaceti milionům. Pět ubytovaných budovu včas upustilo.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Požár ubytovny v Houžné na Prachaticku

Článek

„Prohlédli je zdravotníci, nikdo z nich nebyl zraněn,“ sdělila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. „Bylo pro ně nalezeno náhradní ubytování a ze zásob krajského hasičského sboru se pro ně podařilo zajistit náhradní oblečení,“ doplnila.

U požárů zasahovalo třináct hasičských vozů včetně dvou výsuvných žebříků. „Z hořícího domu hasiči vynesli dvě propanbutanové láhve. Zároveň z okolí odtáhli několik osobních aut a čtyřkolku,“ upřesnila Matějů, podle níž požár zničil ubytovnu v plném rozsahu.

Oheň, který vypukl kolem čtvrté, se podařilo zlikvidovat před sedmou ráno. „Příčina vzniku požáru je v šetření. Vyšetřovatelé se na požářiště budou ještě vracet v následujících dnech,“ doplnila Matějů.

Foto: HZS Jihočeského kraje, Bez zdroje

Požár ubytovny v Houžné na Prachaticku

Požár stájí v Praze s osmi uhynulými koňmi: Policie zadržela podezřelého žháře

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám