Hlavní obsah

Na Pelhřimovsku a Táborsku umírali řidiči

– PELHŘIMOV/TÁBOR

Dvě dopravní nehody na Pelhřimovsku a Táborsku, které od sebe dělí nejen zhruba padesát kilometrů a několik hodin časového rozdílu, měly tragický konec. Mezi Žirovnicí a Zdešovem na Pelhřimovsku zahynul ve středu nad ránem jednašedesátiletý řidič. Na obchvatu Tábora čelní střet nepřežil jednačtyřicetiletý řidič z Prahy.

Článek

Při nehodě na Pelhřimovsku byli navíc dva lidé těžce zarněni. Řidič Škody Fabia combi kolem 03:00 nezvládl řízení a narazil do stromu, informoval mluvčí policie.

Pětatřicetiletého a třiadvacetiletého spolujezdce odvezli záchranáři do nemocnice s těžkými zraněními páteře a hlavy. Příčiny nehody šetří dopravní policisté.

Na vině zřejmě rychlá jízda

Čelní srážka na obchvatu Tábora si vyžádala úmrtí jednačtyřicetiletého řidiče z Prahy a těžké zranění jeho o dva roky mladší spolujezdkyně.

Řidič protijedoucího vozu, který pravděpodobně nehodu zavinil, ani jeho spolujezdec zraněni nebyli, řekl Miroslav Kupka z táborského policejního ředitelství.

Čtyřiadvacetiletý Slovinec, který v České republice trávil dovolenou, podle Kupky nerespektoval dopravní značení a nesnížil rychlost na předepsaných 40 kilometrů v hodině. Test vyloučil alkohol v krvi řidiče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám