Hlavní obsah

Na Olomoucku hořela hala na výrobu pelet a briket, škoda přes 12 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Července na Olomoucku vzplála v noci z pátku na sobotu průmyslová hala na výrobu pelet a briket. Podle svědků z ní šlehaly až čtyřmetrové plameny. Na místě zasahovalo devět profesionálních a dobrovolných jednotek hasičů. Požár se obešel bez zranění, škoda podle odhadů překoná 12 milionů korun. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Na Olomoucku hoří hala na výrobu pelet a briket

Článek

Oheň zasáhl halu o rozměrech 30 × 15 metrů celou. „Objekt hoří v celém rozsahu včetně uskladněného materiálu, strojů a dřeva, vlivem požáru se zbortila střecha,“ sdělila v sobotu ráno mluvčí hasičů Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Hasiči na místě zasahovali celé sobotní dopoledne, požár se jim podařilo zlikvidovat před polednem. „Požár se obešel bez zranění. Škoda podle předběžného odhadu se bude pohybovat okolo dvanácti milionů korun, uchráněné hodnoty činí sto milionů,“ doplnila mluvčí.

Proč začala hala hořet, zjišťuje vyšetřovatel hasičů.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Objekt hoří v celém rozsahu

Foto: HZS Olomouckého kraje

Zasahující hasiče čeká práce ještě na celé sobotní dopoledne

V Tanvaldu hoří bývalý penzion, čtyři zranění

Krimi

Reklama

Související témata:
Obec Červenka

Související články

Vodní mlha uhasí elektromobil v podzemí

Hořící baterie v elektromobilu je pro hasiče problém. Když takové auto hoří navíc v podzemních garážích, je to pro ně doslova noční můra. Zásah u takového...

Výběr článků

Načítám