Hlavní obsah

Na Novojičínsku se zřítila střecha domu

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín
Aktualizováno

Střecha neobydleného domu se ve čtvrtek dopoledne zřítila v Bílovci na Novojičínsku. Trosky objektu prohledali hasiči, žádné tělo pod sutinami nenašli.

Článek

O velkém štěstí může hovořit pětičlenná rodina, která obývala část domku, jehož střecha se propadla. Obyvatelé domu byli v tu dobu naštěstí pryč. Statik už nařídil zbourat štítové zdi, které ohrožují sousední domky, a část zdiva z přední části domku.

O pádu střechy se hasiči dozvěděli zhruba v 11.15 hodin. Na místo vyjely profesionální jednotky hasičů z Bílovce, Nového Jičína a Ostravy-Zábřehu, odkud vyjelo i vozidlo s technickým kontejnerem, dobrovolní hasiči z Bílovce. „Ihned po příjezdu hasiči podrobně zbořeniště prozkoumali. Dřevěná konstrukce letitého domku najednou nevydržela tíhu krytiny z pálených tašek, byť bylo téměř bezvětří. Žádného člověka ani tělo nenašli,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela s tím, že obyvatelé domku se vrátili z procházky z centra Bílovce v době, kdy už na místě byli hasiči.

„Pro ujištění, že uvnitř skutečně nikdo není, byl povolán kynolog se dvěma cvičenými psy. I jejich hledání bylo negativní.“ Nakonec nařídil přivolaný statik zbourat obě vyčnívající štítové zdi, ohrožující sousední domky, a část zdiva z přední části domku o půdorysu 25 krát 8 metrů.

„Pro zboření cihlových zdí byla povolána jednotka ze Záchranného útvaru v Hlučíně, která nasadila těžkou techniku,“ popsal Kůdela a dodal, že rodina si pobrala z domku nejnutnější věci, o její ubytování se musí postarat bílovecká radnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám