Hlavní obsah

Na ničem mi nezáleží, dej sem peníze, řekl bankovní lupič s dlahou

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Nebezpečného lupiče, který v pátek přepadl banku v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku, hledají policisté. Při přepadení hrozil bombou a na pokladní vytáhl pistoli.

Foto: Policie ČR

Muž měl na jedné ruce sádru nebo dlahu

Článek

Neznámý pachatel vešel do pobočky Komerční banky v Bystřici pod Hostýnem v pátek krátce před 14:00. "Přistoupil k pokladně, poté předložil papír s tím, že jde o přepadení. Požadoval peníze a přitom hrozil bombou," popsala přepadení  mluvčí kroměřížské policie Barbora Balášová.

Podle policie se muž choval obzvlášť nebezpečně. "Tvrdil, že už mu o nic nejde, že mu na ničem nezáleží. Pokladní mu vydala část peněz, pachatel poté vytáhl zbraň a vyžadoval všechny peníze. Žena mu je tedy dala do okénka, pachatel je vložil do žluté igelitové tašky a odešel," řekla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Muž vchází do banky

Policé pátrá po asi pětačtyřicetiletém muži, zhruba 180 centimetrů vysokém. Na hlavě měl v době přepadení světle béžovou kšiltovku se znakem, na očích dioptrické brýle. Byl oblečen do tmavé sportovní bundy a světlých kalhot. Na levé ruce měl dlahu nebo sádru.

"Policie žádá o pomoc při dopadení pachatele zvlášť závažného trestného činu i veřejnost. Pokud by měl někdo informace k uvedenému případu, ať se obrátí na nejbližší oddělení policie nebo na bezplatnou linku 158," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám