Hlavní obsah

Vizovický Masters of Rock okoření show filharmoniků s heavymetalovými Sabaton

Právo, Aleš Fuksa

Tvrdé zkoušky s tvrdým metalem absolvují v těchto dnech hudebníci zlínské Filharmonie Bohuslava Martinů. Od úterý se spolu se švédskou heavymetalovou kapelou Sabaton připravují na společnou show, kterou vyvrcholí úvodní den patnáctého ročníku největší rockmetalové události v České republice, open air festivalu Masters of Rock. Ten se uskuteční od čtvrtka do neděle ve Vizovicích na Zlínsku.

Kapela Sabaton zkouší s filharmoniky na Masters of Rock Video: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Na východ Česka přicestovali švédští Sabaton kvůli náročným přípravám již v neděli. Od pondělí pak zkouší ve zlínské sportovní hale Euronics. V úterý se k nim přidali i filharmonici. Podle pořadatelů půjde o výjimečný koncert. Sabaton odehraje ve čtvrtek na hlavním pódiu spolu s filharmoniky čtrnáct svých skladeb. „Pětičlenná kapela chystá koncert s 66 filharmoniky,“ podotkl Jiří Daron z pořádající agentury Pragokoncert.

Filharmonie není rockovým fanouškům, kteří každoročně přijíždějí do Vizovic, neznámá. Na Masters začala s kapelami vystupovat zhruba před deseti lety. První kapelou, kterou Filharmonie Bohuslava Martinů doprovázela, byli američtí Manowar. „V patnáctileté historii festivalu se v polovině ročníků konala show za doprovodu orchestru,“ doplnil Daron.

Sabaton bude hvězdou čtvrtka, v pátek mnozí nejvíce očekávají vystoupení německých Running Wild. Během dne odehrají koncerty i Sepultura či Epica. K vidění bude i český projekt metalové opery Bohemian Metal Rhapsody, ve kterém se představí Lucie Bílá, Honza Toužimský, Tanja a Kamil Střihavka.

Plná tvrdého metalu bude i sobota, kdy do Vizovic přijede německá trashmetalová skupina Kreator. Chybět nebudou ani kapely Saxon, Pretty Maids a Crematory.

Slavná jména se objeví i v závěrečný den přehlídky. Se svými sólovými projekty se vizovickému publiku představí zpěváci Twisted Sister Dee Snider a Vince Neil z kapely Mötley Crüe.

Prvních dvacet tisíc fanoušků dostane kompilační CD s hity hvězd, které se objeví na letošním Masters of Rock.

Festival je již od poloviny června vyprodaný, dorazí na něj 25 tisíc vyznavačů tvrdé muziky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám