Hlavní obsah

Na makléřku si najala vraha Jonákové. Udal ji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slibovala mu odměnu několik milionů, když jí pomůže připravit o peníze a poté sprovodit ze světa bohatou realitní makléřku. Jenže známý gangster Alex Abadon (49), který byl v minulosti odsouzen například za zorganizování vraždy manželky majitele Discolandu Sylvie Ivana Jonáka, nabídku odmítl a karlovarskou podnikatelku Giu Danielu Veselou (41) udal policii.

Foto: Profimedia.cz

Alex Abadon v prosinci 2006 u soudu v Brně

Článek

Tu nyní státní zástupce obžaloval z přípravy vraždy. Hrozí jí až 18 let vězení.

Podle spisu měla Veselá kontaktovat Abadona letos v květnu a následně mu předat instrukce ohledně vraždy 50leté makléřky.

Chtěla prý převést 11 milionů z účtu

„Při osobním setkání mu nejprve předala informace k jejímu dennímu režimu a následně mu ukázala místo jejího byd­liště a zaměstnání,“ stojí v obžalobě, s jejímž obsahem se Právo seznámilo.

„Dále mu sdělila telefonní číslo na poškozenou a informovala ho o jejích majetkových poměrech, a to včetně částek na jejím soukromém i firemním účtu, které dosahovaly celkem jedenácti milionů,“ uvádí dále obžaloba.

Potápěči z Orlíku po 27 letech promluvili

Muži

Obviněná žena pak po Abadonovi požadovala, aby makléřku před vraždou přinutil pod pohrůžkou, že ublíží jejímu synovi, převést peníze z obou účtů na konto, které si měl k tomuto účelu zřídit.

„Dále ho instruovala, jak se má těla zbavit. Doporučovala mu, aby jeho části zalil do betonu a hodil do vody. Při té příležitosti ho vzala k zatopenému uhelnému dolu na Sokolovsku, který popsala jako vhodné místo, protože je stále napouštěn a má dno tvořené jílem, který části těla pozře,“ konstatoval státní zástupce.

Abadon úmysl zabít poškozenou pouze předstíral

Podle něj obviněná najatého muže dále poučovala, jak vraždu správně provést, aby nikde nezůstalo jeho DNA, a také jej upozornila, že musí zničit její mobilní telefon. Jako odměnu nabídla Abadonovi 60 procent všech peněz, které od poškozené získají.

„Muž ale úmysl zabít poškozenou pouze předstíral a její jednání oznámil policii,“ uzavřel žalobce.

Podle údajů z obchodního rejstříku je Veselá majitelkou společnosti GIA Production. Jako předmět činnosti firma uvádí pronájem nemovitostí.

Právo kontaktovalo i ženu, která měla být obětí vraždy.

Faul autorů Devadesátek udělal z elitního vyšetřovatele terč posměchu a urážek

Domácí

„Dodnes si kladu otázku, proč zrovna já. Netuším, co ji k tomu vedlo, jaký měla motiv. Pořád se s tím těžko vyrovnávám. Ono je něco jiného, když takové věci čtete k detektivkách, a jiný pocit máte, když se to v reálu týká přímo vás,“ uvedla žena. Řekla také, že obžalovanou zná jak pracovně, tak i soukromě.

„Nikdy jsme mezi sebou neměly žádný závažný konflikt. Vídat jsme se spolu přestaly někdy loni, když mé firmě dlužila peníze za nájem. Sepsaly jsme jen uznání dluhu, ani jsem po ní ty peníze nijak nevymáhala, protože jsem věděla, že nic nemá,“ pokračovala poškozená.

„Člověka s takovou minulostí jsem opravdu nečekala“

Přiznává, že ji šokovalo, kdo měl vraždu spáchat. „Když jsem se to dozvěděla, tak mně opravdu nebylo dobře. Člověka s takovou kriminální minulostí jsem opravdu nečekala. To se opravdu mohlo stát cokoliv,“ uzavřela žena.

Alex Abadon, ještě pod rodným jménem Josef Vrabec, dostal v roce 1997 za zorganizování vraždy Ludviky Jonákové 15 let vězení. Na svobodu se dostal po podmínečném propuštění v únoru 2005. To si také změnil jméno.

Už za dva měsíce ale společně s dalšími dvěma komplici přepadl a okradl o peníze podnikatele v Brně, kterému prostřelil samopalem obě kolena. Za to byl v roce 2006 jako zvlášť nebezpečný recidivista odsouzen na 10,5 roku do vězení.

Bývalý šéf mordparty Mareš vypovídal u soudu v kauze Barták. Moc toho neřekl

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám