Hlavní obsah

Na křižovatce v Ostravě vybuchla telefonní budka

– Ostrava
Právo, hon

Explozi telefonní budky, do které někdo umístil dosud neznámý výbušný předmět, vyšetřuje ostravská policie. Událost se stala poslední červencový den v Plzeňské ulici po půlnoci, policie o ní ale informovala až nyní, protože se snaží najít svědky.

Foto: Policie ČR

Výbuch přístroj zničil.

Článek

„Exploze byla tak intenzivní, že došlo k vytržení části automatu z kovového odlitku, jenž byl původně přišroubován,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Zbytky skla a další rozbité kousky se rozletěly do vzdálenosti asi dvaceti metrů. Nikdo při výbuchu nebyl zraněn.

Policie již vyslechla řadu svědků, potřebuje ale další svědecké výpovědi k plnému objasnění události. „V místě se pohybovali chodci, stejně jako tam projížděla vozidla. Někteří řidiči po události zastavili svá auta a pravděpodobně přímo na místě zjišťovali, zda nedošlo k poškození jejich vozů. Tyto osoby, stejně jako další případné svědky, žádáme, aby nás kontaktovaly na lince 158,“ uvedla mluvčí.

Kriminalisté také podle ní zjišťují identitu mladého páru, který se v době události pohyboval v místě. „Šlo o mladou ženu, delších blond vlasů, mladého muže, oblečeného do kraťasů a kostkované košile s krátkým rukávem. Pár se držel za ruce. I tyto osoby žádáme, aby nás kontaktovaly,“ doplnila Holčáková.

Policie případ prověřuje pro podezření z poškození cizí věci a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Škoda je vyčíslena na 40 tisíc korun, pachateli hrozí až šest let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám