Hlavní obsah

Na kradené motorce uháněl Prahou, než narazil na slepou ulici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na kradené motorce ujížděl v neděli odpoledne Prahou 44letý muž. Zastavila ho až slepá ulice, ale nelenil a přeskočil plot okolních domů. K rozumu ho přiměla až namířená pistole.

Motorkář v Praze neujelVideo: Policie ČR

 
Článek

Podezřelého motorkáře si policisté všimli v Husitské ulici, ale ten začal zběsile ujíždět. Jel protisměrem, křižovatkou na červenou a ohrožoval ostatní řidiče včetně šoféra MHD. Pak najel do slepé ulice, kde byl jeho jízdě konec. Jenže muž začal utíkat přes zeď.

„Nejprve přeskočil přes betonovou zídku a následně vnikl na pozemek rodinného domu, kde se chtěl před policisty schovat. To se mu ale nepovedlo, jelikož měl celou dobu v zádech policistu, který ho zadržel,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Muž jel na kradené motorce, která zmizela v září v Hloubětíně. Má zákaz řízení do roku 2024 a odmítl test na drogy. „Kolegům tvrdil, že si motorku půjčil od kamaráda, kdy vůbec netušil, že by motorka mohla být odcizená, přesto, že měla poškozený zámek od zapalování,“ podotkla mluvčí.

Policisté jej podezřívají z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, za který mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Motorka byla téhož dne předána svému majiteli.

Muže na motorce s papírovou značkou zradil obrubník. Honičku po Praze policie natočila

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám