Hlavní obsah

Nákladní vlak s benzenem projel na Kolínsku návěstidlo a vykolejil

Aktualizováno

V Poříčanech na Kolínsku vykolejil v pondělí odpoledne nákladní cisternový vlak. Předtím projel návěstidlo Stůj, řekl ČTK mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda. Na místě je převrácená lokomotiva a dvě cisterny.

Vykolejený vlak u PoříčanVideo: Aktu.cz

 
Článek

Při nehodě se zranili dva lidé, sanitky je převezly do nemocnice. „V 17:07 hodin v Poříčanech minul nákladní vlak převážející benzen návěstidlo, vjel na slepou kolej a následně se srazil se zarážedlem. V důsledku srážky vykolejila lokomotiva a dvě cisterny. Při mimořádné události byly zraněny dvě osoby z nákladního vlaku,“ informoval Novinky mluvčí drážní inspekce Martin Drápal.

Podle prvních informací hasičů měla ze dvou cisteren unikat převážená látka, později se ukázalo, že z cisteren nic neuniká. Hasiči uzavřeli okolí nehody. Cisterny převážely benzen. Bude potřeba ho z cisteren přečerpat a teprve poté budou vagony odstraněny.

Benzen je hořlavá toxická kapalina využívaná nejčastěji jako rozpouštědlo. Používá se při výrobě barviv, léčiv či kosmetických přípravků. V malém množství se přidává do benzínu. Jde o karcinogenní látku.
Foto: Aktu.cz

Vykolejený nákladní vlak u Poříčan

Nehoda se stala na železničním koridoru z Olomouce do Prahy. Provoz by měl být zastaven až do úterý. Hasiči evakuovali jeden z osobních vlaků, který zůstal kvůli nehodě stát mimo nádraží. Nařízena byla hned po nehodě i evakuace jednoho z domů poblíž trati. Podle mluvčí středočeských hasičů Vladimíry Kerekové ale byla následně zrušena a lidé mohli zůstat doma.

Vykolejený vlak u Poříčan 2Video: Pavel Jaňurek, Novinky

Rychlíky jsou odkláněny přes Nymburk a nabírají zpoždění. Osobní vlaky jsou nahrazeny autobusy.

Foto: Aktu.cz

Vykolejený nákladní vlak u Poříčan

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám