Hlavní obsah

Na jednoho podvodníka žena ze Zábřehu vyzrála, druhému vzápětí naletěla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned na dva podvodníky narazila počátkem srpna starší žena ze Zábřehu na Šumpersku. Zatímco první u ní nepochodil, druhému naletěla. Přišla o bezmála 200 tisíc korun. Právo o tom v pondělí informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto - policie

Článek

Případ se podle ní začal odehrávat 2. srpna v odpoledních hodinách, kdy na inzerát ženy nabízející k prodeji kolo zareagoval zájemce. Domluvili se přitom, že si kupec odvoz zajistí sám.

„Ženě poslal odkaz na přepravní společnost, která měla vše zařídit. Na uvedené stránce měla zadat veškeré požadované údaje od čísla účtu, hesla k účtu až po informace o platební kartě. Veškeré tyto údaje tam vyplnila a odeslala,“ uvedla mluvčí.

Přibližně po třech hodinách ale podle ní začala mít žena pochybnosti o tom, co udělala, a ihned platební kartu zablokovala. Později pak kontaktovala svoji banku a požádala o novou kartu. „Pracovník jí sdělil, aby starou kartu zničila a že jí bude zaslána nová. Na dotaz, zda došlo k nějaké transakci či výběru peněz, dostala negativní odpověď,“ konstatovala Zajícová.

Podvod zarazila pracovnice banky, muž by jinak domněle investoval dál

Krimi

O dva dny později byla žena kontaktována údajným pracovníkem bankovní společnosti, který uvedl, že se konkrétní osoba snaží manipulovat s jejím účtem. Aby o peníze nepřišla, přepojil ji na jiného pracovníka banky, který jí s tím pomůže. Od něho se dozvěděla, že je nutné peníze poslat do jiných bank, aby byly chráněny.

„Ženu pak instruoval a naváděl, co a jak má dělat, a taky jí uvedl dva účty, kam peníze odeslat. Z obavy o své finance jej poslechla a v několika platbách peníze poslala. Tím to ale neskončilo,“ podotkla mluvčí.

Volající se ženy ptal, zda má nějaké půjčky. Když mu odpověděla, že ano, tak jí řekl, že se někdo pokouší vzít na ni další půjčku, ale že jí pomůže i s tímto problémem. „Ženě poradil, jak si stáhnout aplikaci pro vzdálený přístup a po sdělení kódu se již volně a dle své libosti pohyboval v jejím účtu,“ uvedla Zajícová.

Následně podle ní muž přišel s radou, aby si žena pokusila vzít půjčku ve výši čtvrt milionu korun. K jejímu štěstí však byla žádost ze strany bankovní společnosti zamítnuta. „Po neúspěšné snaze získat další prostředky řekl pachatel poškozené, že mají tedy hotovo, a odpojil se z jejího zařízení,“ dodala policejní mluvčí.

Poté, co žena kontaktovala svou banku a zjistila, že se stala obětí podvodu, šla na policii.

Policie utnula fabriku na pohádky o lásce a investicích. Obvinění měli vytahat z Čechů miliony

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám