Hlavní obsah

Na Hodonínsku vykolejila historická lokomotiva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veselí nad Moravou

Ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku se v pátek večer samovolně rozjela opravovaná historická parní lokomotiva a vykolejila. Zranil se strojvedoucí, uvedla mluvčí policie Alice Musilová. Škoda na trati i na stroji činí celkem 150 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle ní se zatím vyšetřuje příčina nehody a výše škody. Podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského nehoda neomezuje provoz, protože se stala na vedlejší manipulační koleji.

Podle Musilové byla lokomotiva nepojízdná. „V depu prováděli její opravu. Lokomotiva se pak sama rozjela a vykolejila. Zranil se pouze strojvůdce, nikoho dalšího nezranila,“ uvedla Musilová.

Podle Šťáhlavského lokomotiva vykolejila všemi nápravami a vypadla ven z kolejí. "Na cestující to ale nemá dopad, protože se to stalo na boční koleji, po které nejezdí vlaky," řekl Šťáhlavský. Na místě zasahují drážní hasiči a policisté se případem nadále zabývají.

Reklama

Výběr článků

Načítám