Hlavní obsah

Na Frýdecko-Místecku shořel dům, hasiči brali vodu i z bazénu

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba dvoumilionovou škodu napáchaly plameny v noci z pátku na sobotu při požáru rodinného domu ve Skalici na Frýdecko-Místecku. Požár likvidovalo deset hasičských jednotek.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Na domě je po požáru dvoumilionová škoda.

Článek

Objekt začal hořet zhruba půl hodiny před půlnocí. Po příjezdu prvních hasičů na místo byl dvoupodlažní rodinný dům o půdorysu 20 krát 15 metrů požárem zcela zasažen.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči použili i vodu z bazénu.

„Hasiči zajistili odpojení elektrické energie a k likvidaci nasadili čtyři vodní proudy. V objektu se v danou chvíli naštěstí nikdo nenacházel,“ uvedl zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák s tím, že při hašení využili hasiči i vodu z přilehlého bazénu.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči použili i vodu z bazénu.

„Požár se podařilo lokalizovat zhruba 30 minut po půlnoci, jeho úplnou likvidaci ohlásil velitel zásahu krátce před 4. hodinou. K úplnému dohašení všech ohnisek museli hasiči částečně rozebrat střechu,“ popsal a dodal, že na místě zůstali až do rána dobrovolní hasiči ze Skalice a Frýdku, kteří ohořelý dům hlídali.

Příčina vzniku požáru je v šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám