Hlavní obsah

Na Facebook si dal fotku vraha Jokera. Později měl v Karlových Varech uškrtit známého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Na Facebooku si nedávno 26letý muž z Karlovarska změnil profilovou fotku za filmového vraha Jokera. Předminulý týden pak podle kriminalistů uškrtil stejně starého spolubydlícího v Karlových Varech. Soud ho následně poslal do vazby.

Foto: Facebook

Muž obviněný z vraždy si jako svou profilovou fotku před časem vybral filmového Jokera

Článek

Podle důvěryhodného zdroje Novinek lékaři u obviněného v minulosti zřejmě diagnostikovali schizofrenii. I hlavní filmová postava Arthur Fleck trpí psychickými problémy, byť jiného typu. A právě fotku Jokera si před časem 26letý muž z Karlovarska vložil na svůj facebookový profil. To, jestli se inspiroval vraždícím klaunem a jak dalece ho mohlo ovlivnit duševní onemocnění, posoudí znalci. Policie nechtěla věc komentovat.

Tragédie se stala 22. října v karlovarské městské části Tuhnice. Její obětí byl 26letý muž ze Sokolova, který žil se stejně starým mužem v suterénním bytě. Spolubydlící se večer pohádali. Útočník nejdřív z bytu odešel, po několik minutách se ale vrátil. „Poté měl přistoupit ke spícímu muži a začít ho škrtit,“ popsal policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Agresor přestal až ve chvíli, kdy jeho známý už nedýchal. Podle zjištění Novinek pak mrtvé tělo vměstnal do cestovního kufru a odnesl ho do kontejneru o několik ulic dál. Po činu se skrýval. Ve středu 25. října se ale do Karlových Varů vrátil, protože potřeboval peníze. Poté ho dopadli kriminalisté.

Podezřelý se k činu přiznal a řekl, že tělo vyhodil do kontejneru. Proto policisté společně s hasiči začali pátrat na skládce v Činově u Doupovského Hradiště, kde mrtvolu našli. „Byla ve značném stádia rozkladu,“ uvedl Kopřiva.

Spolubydlícího měl uškrtit a tělo hodit do kontejneru. Mladého muže poslal soud do vazby

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám