Hlavní obsah

Na exhibiční turnaj v Brně přišlo moc diváků, hrozilo zřícení tribun

– Brno • Aktualizováno

Nestandardní situaci museli v sobotu odpoledne řešit strážníci a policisté v Brně. Na exhibiční zápas pořádaný na stadiónu za Lužánkami fotbalistou Petrem Švancarou přišlo příliš mnoho lidí, kteří se dostali do zakázaných zón na tribuně, řekl Novinkám mluvčí strážníků Jakub Ghanem. K ohrožení bezpečnosti nakonec nedošlo a záchranná služba ošetřila 21 zranění.

Foto: Profimedia.cz

Letecký snímek stadiónu za Lužánkami

Článek

„Bylo tady asi 25 tisíc lidí a pořadatelská služba nezvládla svou práci, protože diváci se dostali do horní části tribuny, kde se dostat neměli. Kromě toho se v okolí stadiónu pohybovalo asi tři až čtyři tisíce lidí, kteří byli rozhořčeni a dobývali se dovnitř,“ uvedl Ghanem.

Podle něj jsou části tribun v nevyhovujícím stavu a mohlo by hrozilo jejich zřícení. „Nakonec jsme asi stovku diváků, kteří tam byli, rozložili do prostoru tak, aby nebylo mnoho lidí na jednom místě a nedošlo tak k narušení statiky,” řekl po zápase Ghanem.

Dva popálení

Strážníci, policisté i hasiči povolali na místo větší množství lidí pro případ, že by došlo k nějaké události. Zasahovat nakonec museli hasiči a záchranáři. „Několikrát jsme likvidovali světlice a dýmovnice hozené na hrací plochu,” řekl Novinkám mluvčí hasičů Jan Dvořák.

Záchranná služba ošetřila celkem 21 lidí. „Jedenáct lidí ošetřily posádky záchranné služby, deset místní zdravotníci. Byly to převážně různé slabosti a kolapsové stavy z úzkého prostoru,” informovala mluvčí záchranářů Barbora Zuchová.

Podle ní byly dvě zranění vážnější. „Dívku popálila světlice na zádech a mladého muže v obličeji. Oba byli převezeni do nemocnice,” doplnila Zuchová.

Na stadiónu od 16. hodin probíhala rozlučka fotbalisty Petra Švancary s aktivní kariérou a odehrálo se také fotbalové utkání Starobrno Švanci Team - Los Hokejos NHL.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám