Hlavní obsah

Na dálnici z Prahy do Plzně se odehrála honička jako z akčního filmu

• Aktualizováno

Honička jako z akčního filmu se v sobotu odehrála na dálnici z Prahy do Plzně. Policisté honili ujíždějící auto z Prahy a teprve až v Plzni řidiče zadrželi. Během zběsilé jízdy po dálnici, jejíž rychlost se pohybovala okolo 200 km/h, muži zákona několikrát varovně vystřelili. Vůz cestou způsobil kolizi dvou policejních aut. Do akce byl nasazen i vrtulník. Podle ČT má muž prostřelený krk a už pět nevlastní řidičský průkaz.

Policejní honička Video: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

"V 15:46 se policisté snažili zkontrolovat vozidlo mazda na úrovni Úřadu vlády, tedy na Nábřeží Edvarda Beneše, a to před nimi začalo ujíždět různými ulicemi až na hranice Prahy a vjelo na dálnici D5," popsal událost mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Na dálnici policisté opakovaně varovně vystřelili do vzduchu, na samotný vůz však nemířili.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Řidič skončil se zraněním hlavy v péči lékařů.

Kolizi dvou policejních vozů způsobil prchající řidič na 34. kilometru dálnice, obě auta zůstala po střetu nepojízdná. Dalších šest až osm hlídek však vůz pronásledovalo až do areálu plzeňské nemocnice na Lochotíně, kde byl přibližně po 45 minutách jízdy řidič zadržen. "Na zadržení se podílelo celkem deset vozidel," dodal Hulan.

Záběry z nemocnice, kde skončil zběsilý řidič.Video: Novinky

Prchající řidič ve staré mazdě 6 s lucemburskou poznávací značkou vjel do areálu nemocnice a zastavil přímo před vchodem na urgentním příjmu. „Jakmile z auta vylezl ven, naskákalo na něj tak deset policistů,“ řekl Právu jeden ze svědků. Mladý muž byl zraněný. „Krvácel z krku,“ dodal svědek a ukázal na kaluž čerstvé krve na zemi, kde muže policisté zpacifikovali.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policisté u zadrženého řidiče nalezli léky, důvody jeho chování nejsou zatím zřejmé.

Fakultní nemocnice Plzeň zatím nechce podrobnosti ke zranění řidiče kvůli vyšetřování policie poskytovat, řekl administrátor nemocnice.

Po zadržení řidiče začali tmavě modré vozidlo prohledávat policejní technici. Mělo rozbité zadní sklo, v kufru bylo velká papírová krabice a podle informací policejního mluvčího také léky.

Podle informací Práva jde o 27letého muže z Plzně, který policistům ujížděl údajně kvůli tomu, že nemá řidičský průkaz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám