Hlavní obsah

Na D5 hořel kamion, další dva kvůli tomu bouraly. Dálnice u Tachova je uzavřená

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stříbro

Požár kamionu zablokoval v pátek dopoledne dopravu na dálnici D5 směrem na Prahu. Událost se stala nedaleko Ostrova u Stříbra na Tachovsku. V místě se tvoří kolony. Příčinou požáru byla podle hasičů technická závada.

Foto: HZS Plzeňského kraje, .

Ohořelý kamion na dálnici D5

Článek

Hasiči na 106. kilometr vyjížděli kolem půl jedenácté. Jejich mluvčí Petr Poncar uvedl, že hořel návěs kamionu. „Požár byl při našem příjezdu už v plném rozsahu. Tahač se nám podařilo včas odpojit,“ řekl. Škoda byla vyčíslena na 600 tisíc korun.

V místě se tvoří kolony. Právě kvůli nim pak na 108. kilometru havarovaly dva kamiony. Jeden z řidičů se naštěstí jen lehce zranil. Na místě ho ošetřili záchranáři. „Dechové zkoušky vyloučily, že by oba šoféři byli pod vlivem alkoholu,“ sdělila policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Doplnila, že dálnice je stále ve směru na Prahu uzavřená a zůstane pravděpodobně až do večera. Sjet z ní mohou řidiči na 119. exitu směrem na Benešovice, najet na ni pak na 100. kilometru poblíž Heřmanovy Huti.

Reklama

Výběr článků

Načítám