Hlavní obsah

Na D3 se srazily kamiony. Náraz katapultoval řidiče mimo kabinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na dálnici D3 u Tábora poblíž Čekanic se v pondělí dopoledne srazily dva kamiony. Jeden z řidičů se těžce zranil a do nemocnice ho přepravil záchranářský vrtulník.

Nehoda kamionů na dálnici D3Video: PF, Novinky

 
Článek

K nehodě došlo kolem 10.45 hodin a dálnice je neprůjezdná. A neprůjezdná zůstane ještě několik hodin. Policisté odklánějí dopravu na 79. kilometru na sjezdu na Pelhřimov.

„Řidič byl po nárazu katapultován mimo vozidlo a v bezvědomí. Bylo nutné zajistit jeho stav napojením na umělou ventilaci. S podezřením na těžké poranění hlavy byl následně letecky transportován na ARO do českobudějovické nemocnice,“ řekla Zuzana Fajtlová, mluvčí jihočeských záchranářů s tím, že druhý řidič kamionu se zranil lehce a při příjezdu sanitek byl z auta venku. „Po ošetření byl převezen do táborské nemocnice,“ dodala Fajtlová.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Nehoda kamionů na D3

„Kamion jedoucí na Prahu sjel do silničního příkopu v místě zúžení na dálnici. Vyhodilo ho to zpět na dálnici, kde se čelně střetl s protijedoucím kamionem,“ řekla k nehodě Lenka Krausová, mluvčí jihočeské policie. Zda za nehodou stojí vysoká rychlost, nepozornost či mikrospánek, policisté zatím nevědí.

Řidiče zabil jeho vlastní karavan na rozestavěné D3

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám