Hlavní obsah

Na D1 narazila dodávka zezadu do kamionu, tři lidé zemřeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na 208. kilometru dálnice D1 směrem na Prahu narazila ve středu v podvečer dodávka zezadu do kamionu, který jel pomalu v koloně. Tři lidé zemřeli. Podle policie šlo o cizince. Policie současně uvedla, že středa byla na silnicích nejtragičtějším dnem za poslední čtyři roky, při nehodách zemřelo sedm lidí.

Foto: Policie ČR

Dodávka se pod kamion napasovala

Článek

„Z dodávky jsme vyprostili jednu osobu, tři lidé na místě zemřeli,“ uvedli k nehodě na D1 jihomoravští hasiči na síti X.

„Záchranáři odvezli z místa nehody jednoho zraněného do Brna do nemocnice, aby vyloučili těžší zranění,“ řekla ČTK mluvčí Michaela Bothová. Podle informací policie by mělo jít o řidiče kamionu.

„Podle dosavadních informací dodávka se třemi cizinci nejprve míjela v levém pruhu pomalu jedoucí kolonu vozidel, která jela v pruhu pravém. Pak se však zřejmě ve vysoké rychlosti řidič dodávky dostal do pravého pruhu, kde zezadu narazil do kamionu. Následky byly tragické. Všichni tři muži zemřeli,“ popsal Novinkám policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Foto: Policie ČR

Dodávka se pod kamion napasovala

Podle informací, které Novinky dále získaly, byl náraz natolik prudký, že vozidlo cizinců zůstalo pod kamionem napasované zhruba půldruhého metru.

I podle Serveru dopravních informací je dodávka „napresovaná pod kamionem“.

Dálnice byla ve směru na Prahu uzavřená, omezení skončilo kolem druhé hodiny ranní. Řidiči mohli využít okolní silnice, sjet na kilometru 210 a zpět najet na kilometru 201.

Dálnice D1 na Brno stála kvůli havárii tří kamionů

Krimi

Nejtragičtější den za čtyři roky

S počtem sedm se středa stala nejtragičtějším dnem na českých silnicích od listopadu 2019. Kromě tří mrtvých cizinců zemřel odpoledne na D1 i řidič kamionu po srážce několika nákladních aut.

Ráno pak zemřela řidička při střetu osobních aut na Uherskohradišťsku. Při střetu vlaku s kamionem u Dolní Lutyně zemřel ráno strojvedoucí.

Další obětí je chodec, který brzy ráno zemřel v obci Lavice na Jičínsku po střetu s autem.

Při čelním střetu dvou aut na Uherskohradišťsku zemřela řidička

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám