Hlavní obsah

Na Chebsku dopadli zfetovaného řidiče, který ukradl auto své známé

Právo, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chebští kriminalisté stíhají muže (54), který 8. dubna ukradl osobní auto, měl zákaz řízení motorových vozidel, a navíc řídil pod vlivem drog. Muže poslal soudce do vazby a za několik trestných činů mu hrozí až osm let za mřížemi. V neděli o tom informovala policejní mluvčí Karlovarského kraje Zuzana Týřová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Ve středu 8. dubna řídil muž ve večerních hodinách osobní vozidlo značky Škoda, kterého se zmocnil bez svolení majitelky, jenž u něj byla na návštěvě. Po vozidle bylo vyhlášené pátrání a policejní hlídka muže zastavila mezi obcí Stará Voda a Dolní Žandov. Policisté zjistili, že muž řídí vozidlo přes platný zákaz řízení motorových vozidel,“ uvedla policejní mluvčí.

Orientační zkouška na přítomnost návykových látek navíc ukázala, že je řidič zfetovaný. Policisté muže převezli k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, které přítomnost drog v těle potvrdilo.

Aby toho nebylo málo, řidič měl v ten samý den přijet v ukradeném autě na benzinovou čerpací stanici v Bečově nad Teplou, kde natankoval přes dvě stě dvacet litrů nafty.

„Místo aby za pohonné hmoty zaplatil, měl nasednout do vozidla a ujet,“ dodala Týřová s tím, že od 21. března se obvinění muž dopustil stejného jednání v dalších minimálně pěti případech po celém Karlovarském kraji.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám