Hlavní obsah

Na Češky místo tance čekala prostituce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nelegálním obchodem s lidmi se zabývala pětičlenná skupina, zadržená začátkem prosince na Trutnovsku. Čtyři muži a jedna žena lákali české dívky do zahraničí, kde měly tančit či zpívat v nočních klubech. Místo toho je ale nutili k prostituci a zisky si mezi sebou rozdělovali.

Foto: archiv Screamers

Travesti skupina Screamers vystoupí v Kroměříži se svou show Vánoční speciál.

Článek

"Celkem pětadvacet dívek pod záminkou vylákali do Rakouska, Německa a Španělska, kde působil hlavní organizátor celého obchodu - 45letý muž z Náchodska," sdělila mluvčí policejního prezídia Blanka Kosinová. "Po příjezdu do cílové země dívkám sdělili, že budou pracovat jako prostitutky, či fotit a točit pornografické filmy," pokračovala mluvčí s tím, že mnohé oběti nutili k prostituci vydíráním či výhrůžkami bitím.

Jeden spáchal sebevraždu

Do skupiny původně podle mluvčí patřil i jeden cizinec z jihovýchodní Evropy. Ten však spáchal sebevraždu dříve, než policie přistoupila k akci.

Šéfa bandy zatkli detektivové Interpolu přímo v Barceloně. Kosinová sdělila, že bude předán do České republiky k trestnímu stíhání a připojí se tak k pětici u nás zadržených lidí.

Policie je obvinila z trestných činů obchodování s lidmi za účelem pohlavního styku, vydírání a zbavení osobní svobody ve spolupachatelství. Všem hrozí až 12 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám