Hlavní obsah

Na Bruntálsku po srážce s autem zahynul 25letý motorkář

• Aktualizováno
Právo, den

Moravskoslezští záchranáři vyjížděli v pátek odpoledne k vážné dopravní nehodě na Bruntálsko. Motocyklista se tam srazil s osobním automobilem. Na místo nehody vzlétl i záchranářský vrtulník z Ostravy.

Ilustrační foto

Článek

Policejní mluvčí René Černohorský uvedl, že nehoda se stala v pátek přibližně 30 minut po 16. hodině. „Mladý motocyklista jel na Hondě 1000 ve směru od Bruntálu k obci Václavov, když při najíždění do táhlé pravotočivé zatáčky spadl tak nešťastně, že se v protisměru srazil se Škodou Superb. Její 68letý řidič nestačil srážce zabránit,“ upřesnil policejní mluvčí.

„Pětadvacetiletý muž byl po kolizi v bezvědomí a nedýchal,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Dodal, že první pomoc mladému muži začali poskytovat svědkové nehody a následně hasiči. „Pak v rozšířené resuscitaci pokračovala i posádka záchranářů,“ popisoval Humpl.

Zasahující lékař u mladíka zjistil vážná zranění hlavy, hrudníku, rukou i nohou. Bohužel se záchranářům už jeho život nepodařilo zachránit.

Kromě motocyklisty nedošlo ke zranění žádné jiné osoby. Škoda na majetku byla vyčíslena na 300 tisíc korun. Dechová zkouška u řidiče osobního vozu byla negativní. „U zemřelého muže byla nařízena soudní pitva a odběr krve pro zjištění, zda v době jízdy nebyl pod vlivem alkoholu či jiných látek.

Případ policie dále vyšetřuje. Vyzývá svědky tragické nehody, aby se ozvali na telefonu 974 731 337, nebo na tísňové lince 158. „Žádaná jsou tedy různá svědectví k bezprostřední situaci před dopravní nehodou a k jízdě daného motocyklisty v úseku mezi Bruntálem a obcí Václavov. Předem děkujeme za jakékoliv infomace,“ shrnul Černohorský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám