Hlavní obsah

Na Bruntálsku hořela střecha rodinného domu a stodoly, škoda jde do milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Albrechtice-Dlouhá Voda

Škodu za zhruba 5 milionů korun způsobil páteční požár střechy rodinného domu a hospodářské budovy na Bruntálsku. Oheň byl tak rozsáhlý, že hasiči vyhlásili 2. stupeň požárního poplachu.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči při hašení střechy rodinného domu a hospodářské budovy v Dlouhé Vodě u Města Albrechtic na Bruntálsku

Článek

O požáru střešní konstrukce domu a hospodářské budovy v Dlouhé Vodě, místní části Města Albrechtic, se hasiči dozvěděli patnáct minut po 19. hodině. Když dorazily profesionální i dobrovolné jednotky na místo, šlehaly ze střechy plameny.

„Hasiči nasadili k likvidaci požáru tři vodní proudy i výškovou techniku,“ sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Dodal, že vodu dováželi hasiči kyvadlově z čerpacích stanovišť. „Ta zřídili na řece a u hydrantu ve Městě Albrechtice,“ připojil s tím, že v průběhu zásahu vynesli hasiči z domu desetikilogramovou propanbutanovou láhev.

„Dvě třetiny střechy zděného objektu o půdorysu přibližně 25 krát 12 metrů se propadly, hasičům se podařilo zachránit část uskladněné zahradní techniky,“ popsal.

Vyšetřovatel hasičů vyčíslil předběžně škodu na 5 milionů korun, majetek za další 2 miliony hasiči zachránili před zničením. „Příčina vzniku požáru je v šetření vyšetřovatelů hasičů i policie, při požáru nebyl nikdo zraněn, jeden člověk dům opustil ještě před příjezdem hasičů,“ doplnil Kozák.

V Praze hořel byt. Hasiči zachránili tři lidi a dvě kočky

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám