Hlavní obsah

Na bobové dráze na Lipně se těžce zranili žena a 13letý chlapec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena a třináctiletý chlapec se v neděli večer zranili na letní bobové dráze na šumavském Lipně. Oba utrpěli velmi těžká poranění, ženu pak transportoval vrtulník, informoval o tom náčelník Horské služby ČR, oblast Šumava, Michal Janďura.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K nehodě došlo krátce před 21:30. Horskou službu vyzval k zásahu dispečink linky 155 Jihočeského kraje.

„Chlapec jel v kovovém korytě dráhy podle všeho výrazně rychleji než třiačtyřicetiletá paní. Zezadu do ní narazil a oba následkem utrpěli závažná poranění páteře a hlavy. Vzhledem k tomu jsme po konzultaci požádali Zdravotnickou záchrannou službu o vrtulník Letecké záchranné služby z Českých Budějovic,“ popsal dění u nehody zasahující člen Horské služby Šumava Petr Hladík.

Záchranáři a posádky dvou sanitek poté za asistence dalších návštěvníků areálu oba zraněné ošetřili.

„Nasadili jsme jim krční límce, zafixovali do vakuových matrací a připravili je k transportu. Oba jsme poté přenesli asi 100 metrů k sanitkám a v nich převezli na heliport. Zde jsme ženu přeložili do vrtulníku a chlapce do sanitního vozu,“ doplnil Hladík. Posádky vrtulníku i sanitky pak oba transportovaly do českobudějovické nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám