Hlavní obsah

U D5 na Berounsku hoří výrobní hala. Hasiči nasadili Black Hawk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Středočeští hasiči ve tři hodiny odpoledne vyhlásili lokalizaci požáru výrobní haly na Berounsku. Policie po několika hodinách otevřela dálnici D5. Místo je průjezdné se sníženou rychlostí. Pět hasičů bylo během zásahu zraněno. Hasičům pomáhá pronajatý vrtulník Black Hawk.

Živě: U D5 na Berounsku hoří výrobní halaVideo: Novinky

 
Článek

Hala na výrobu plastů začala hořet v obci Žebrák před jedenáctou hodinou dopoledne. Nachází se ve Skandinávské ulici. U požáru zasahuje 33 jednotek hasičů.

„Je to požár haly v plném rozsahu. Zásah je rozdělen na čtyři úseky. Kouř se šířil také směrem na dálnici D5,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Jan Sýkora s tím, že hala se již zřítila. Lidé v okolí by neměli větrat.

Po 15 hodině Sýkora oznámil, že požár je lokalizován. „Je pod kontrolou a dále se nešíří. Hašení však stále pokračuje,“ sdělil hasič.

Vrtulník Black Hawk pomáhá s hašením požáru haly ve Středočeském krajiVideo: Twitter Hasičský záchranný sbor ČR

Mluvčí hasičů Jan SýkoraVideo: Novinky

Foto: Aleš Kosina

Na Berounsku hoří výrobní hala

Na Berounsku hoří výrobní halaVideo: Hasiči Žebrák, Aleš Kosina, Novinky

Hasiči vyhlásili čtvrtý, nejvyšší stupeň poplachu. Mluvčí záchranářů Monika Nováková informovala, že pět hasičů bylo zraněno. „Jeden byl lehce popálen na rameni, u dalších čtyř šlo primárně o dehydrataci a přehřátí organismu. Všichni byli ošetřeni na místě, bez nutnosti transportu,“ řekla Nováková.

Na Berounsku hoří výrobní halaVideo: Aleš Kosina

Dálnice byla uzavřena od 34. km do 41. km. Objízdná trasa několik hodin vedla po silnici č. 605.

Hasiči pronájem Black Hawků oznámili v červenci s tím, že dva vrtulníky si pronajali za 52 milionů korun od slovenské společnosti. Vrtulníky jsou také v pohotovosti i pro případ zásahu v rámci mechanismu civilní ochrany Unie. EU hradí náhrady za připravenost a pohotovost ve výši 75 procent v rámci programu RescEU Transition.

Hoří skládka odpadu na Sokolovsku, dým je vidět kilometry daleko

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám