Hlavní obsah

Na Benešovsku se srazila dvě auta, žena a sedmiletý chlapec nepřežili

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov
Aktualizováno

Při srážce dvou osobních automobilů na silnici z Mrače na Benešov ve středu v podvečer zemřela na místě žena. Při tragické nehodě utrpěl těžké zranění také sedmiletý chlapec, který zemřel později v nemocnici. Další dvě ženy z druhého vozu byly těžce zraněny.

Článek

Během zásahu bylo nutné některé zraněné vyprostit. Záchranáři proto spolupracovali s hasiči a policií. "Chlapec byl po příjezdu záchranářů v bezvědomí a nedýchal. Záchranáři u něj provedli resuscitaci, která byla úspěšná. Po zahájení léčby záchranáři chlapce převezli sanitním vozem do Fakultní Thomayerovy nemocnice v Krči," uvedla mluvčí záchranářů Tereza Janečková. Chlapec později zraněním podlehl.

Nehoda se stala na silnici I/3 v místech zvaných Tužinka. Podle policie čtyřiatřicetiletá řidička Škody Octavie combi jedoucí od Prahy na Benešov nepřizpůsobila rychlost stavu a povaze vozovky. Na mokrém povrchu údajně přejela do protisměru, kde se čelně střetla s protijedoucí Škodou Octavia. Ta po nárazu skončila mimo silnici a zadní částí narazila do svahu.

Ve Škodě Octavia combi jela řidička s chlapcem, který seděl v autosedačce na zadním sedadle. Žena i dítě nehodu nepřežili.

Jednu ze zraněných žen si převzala Letecká zdravotnická záchranná služba z Prahy a transportovala ji do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích. Druhou ženu ošetřovali středočeští záchranáři.

S podezřením na mnohočetné zlomeniny a poranění břicha ji transportovali sanitním vozem na urgentní příjem do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám