Hlavní obsah

Myslivec měl při honu na Tachovsku zastřelit kolegu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sulislav

Až na šest let ve vězení může skončit 42letý myslivec z Tachovska, který podle policie loni na podzim zastřelil při honu svého o dvacet let staršího kolegu. Vyšetřovatelé nyní nimroda obvinili z trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Foto: Michal Kvapil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala Právo v úterý tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Podle ní je muž stíhán podle přísnějšího paragrafu, protože podle vyšetřovatelů způsobil smrt porušením důležité povinnosti. Nedbal totiž patřičné opatrnosti, což v dané situaci mělo za následek nebezpečí pro lidský život.

K nešťastné události došlo během honu na divoká prasata u obce Sulislav nedaleko Stříbra. Výstřely tehdy zasáhly muže do hrudníku a nohy. V době příjezdu záchranářů postřelený myslivec ještě žil, zemřel po převozu do nemocnice.

Policisté podle Jirouškové provedli u střelce dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem.

Reklama

Související články

Mrtvého myslivce našli na posedu

Na posedu v Podbrdech na Berounsku byl ve středu ráno nalezen mrtvý myslivec. Podle všeho se udusil zplodinami z kamen, kterými si na posedu přitápěl.

Při honu na Kutnohorsku zastřelili myslivce

Při honu na Kutnohorsku byl zastřelen v sobotu odpoledne třiasedmdesátiletý myslivec. Na místě pracuje vyšetřovatel policie. Totožnost podezřelého policie...

Výběr článků

Načítám