Hlavní obsah

Myslivec na Opavsku zastřelil border kolii. Údajně si ji spletl s liškou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Darkovice

Deset let starou border kolii postřelil na konci února 74letý myslivec na Opavsku. Pes byl na procházce se svými majiteli a po chvíli uhynul. Myslivec měl údajně za to, že střílí na lišku. Případem se zabývá policie.

Foto: Demokratická strana zelených

Fenka Dixie

Článek

O případu se na Facebooku rozepsala majitelka psa, která uvedla, že se psem a přítelem byli 28. února večer na procházce. Šli u cyklostezky mezi Darkovicemi a Vřesinou, když majitelka uslyšela výstřel. Fenka Dixie byla v tu chvíli asi 10 metrů od ní. Dvojice stála téměř u posedu, ze kterého výstřel vyšel.

Foto: Demokratická strana zelených

Fenka Dixie

„Už jí nebylo pomoci a ten pocit bezmoci nepřeji nikomu. Neuměla se nadechnout, všude se rozlévala krev, tak strašně moc krve. Byla jsem s ní do posledního dechu, hrozně se trápila. Střelil ji špatně. Křičela jsem na něho, ať ji ten srab přijde aspoň dostřelit, byla jsem zoufalá. Měla zranění neslučitelná se životem,“ uvedla 25letá žena.

Myslivec dle jejích slov ihned volal mysliveckého hospodáře. Podle ženy měla Dixie na sobě světlý postroj, myslivec však přesto tvrdil, že si psa spletl s liškou. Po příjezdu policie myslivci údajně tvrdili, že pes byl daleko v poli. Což dle majitelky nebyla pravda.

Myslivec na Břeclavsku trávil dravce karbofuranem. Dostal podmínku

Krimi

Případ potvrdil Novinkám mluvčí policie René Černohorský. „Případem se zabývají policisté z Hlučína, kteří zjišťují veškeré podrobnosti. Prozatím nebylo stanoveno, zda jde o trestný čin, nebo přestupek. Probíhají výslechy a další úkony. Myslivec měl všechny doklady i zbraně v pořádku,“ konstatoval mluvčí.

Kdy bude prověřování případu u konce, není dle něj jasné. Pakliže půjde o přestupek, bude se jím dále zabývat správní orgán. Mluvčí nechtěl komentovat vyjádření jednotlivých aktérů.

Myslivci naháněli divočáka, při tom jeden postřelil druhého

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám