Hlavní obsah

Myslela, že ji miluje zpěvák z Kabátu, tak mu naposílala víc než milion. Byl to podvod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Bydžov

O víc než milion korun přišla 25letá žena po komunikaci s podvodníkem, který se na sociální síti vydával za zamilovaného zpěváka z české rockové skupiny Kabát. Ten jí slíbil osobní setkání, nejprve mu ale v souvislosti s různými legendami musela posílat další a další peníze. Když už žádné neměla, pochopila, že jde asi o podvod.

Foto: Envato Elements

Ilustrační foto

Článek

Žena se o víkendu obrátila na policisty z obvodního oddělení v Novém Bydžově na Královéhradecku.

„Uvedla, že se přes sociální sítě seznámila s českým rockovým zpěvákem skupiny Kabát, který jí po pár vyměněných textových zprávách slíbil osobní setkání. Ještě než se setkají, mu měla uhradit jeho dovolenou. Jelikož v té době byl v zahraničí, tak musela zaplatit i jeho letenku. Pak následovaly další a další smyšlené platby,“ popsala policejní mluvčí Iva Kormošová.

Podvodník hrál i na city. „Měla být jeho životní láskou, proto jí měl poslat balíček s jeho osobními věcmi, penězi, zlatem a dárky v hodnotě asi 18 milionů korun. Za doručení měla opět hradit různé poplatky,“ doplnila mluvčí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Skupina Kabát

Peníze žena vkládala na základě zaslaných QR kódů do bitcoinmatu. Když své úspory vyčerpala, vzala si několik úvěrů. Žena za zhruba dva a půl měsíce vložila do bitcoinmatu téměř 1,3 milionu korun, dodala Kormošová.

Policisté v souvislosti s případem znovu apelovali, aby lidé nikomu neznámému neposílali žádné peníze. „Nikdy nevíte, s kým komunikujete. Kdokoliv se na sociálních sítích může vydávat za kohokoliv!“ dodala mluvčí.

Vyhrála jste v soutěži, sdělil podvodník seniorce z Olomouce, pak jí luxoval účet

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám