Hlavní obsah

Muže v Kuřimi smetl rychlík, když lovil v kolejích cigarety. Policie ukázala děsivé video

Kuřim

Jako zázrakem přežil hrozivě vypadající střet s vlakem v plné rychlosti 32letý muž na nádraží v Kuřimi. Slezl z nástupiště na koleje, kde hledal cigarety, které mu tam spadly. Neslyšel ale blížící se vlakovou soupravu. Silný náraz ho vymrštil na perón, kde zůstal ležet. Nakonec se o něj postarala přivolaná záchranka. Nehodu zachytila kamera.

Střet rychlíku s mužem v KuřimiVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu z konce roku v pátek informoval mluvčí policie David Chaloupka, mužem v kolejišti byl podle něj 32letý cizinec.

„Do jízdní dráhy vlaku se dostal z málo pochopitelných důvodů. Mezi pražce mu měly vypadnout cigarety, kvůli kterým opustil nástupiště a vydal se do kolejiště,“ uvedl mluvčí.

Ačkoliv muž nebyl pod vlivem alkoholu nebo návykových látek, nevšiml si vlakové soupravy, která se blížila tiše, ale velmi rychle.

Muže u Zámrsku srazil vlak. Jako zázrakem přežil

Krimi

„Spatřil ji až z bezprostřední blízkosti, kdy už nemohl nic dělat. Vlak jej zachytil a odhodil na nástupiště, kde mu po zastavení soupravy poskytl vlakový personál první pomoc a přivolal záchranáře,“ dodal Chaloupka.

Rozsah zranění policisté neupřesnili. Na záběrech bezpečnostní kamery je patrné, že muž se krátce po dopadu na nástupiště hýbal. Podle Chaloupky cizinec hrozivě vypadající nehodu přežil bez tragických následků.

Zveřejněním videozáznamu chtěli policisté upozornit na neopatrnost lidí při pohybu v kolejišti, která byla loni hned v několika případech příčinou úmrtí při podobných střetech lidí s vlakem v jihomoravském kraji.

Loni se podle policie stalo na jižní Moravě 35 nehod, při nichž vlak srazil člověka, jen šest lidí při nich nezemřelo. Několik lidí se na koleje vydalo dobrovolně ukončit svůj život, ale u osmi z celkového počtu sražených šlo o neopatrnost či snahu zkrátit si cestu přes koleje.

Foto: Policie ČR

Střet rychlíku s mužem v Kuřimi

Osobák slisovaly dva náklaďáky, nezraněnou řidičku museli vyprostit

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám