Hlavní obsah

Muži si odvezli antigenní testy za 8,5 milionu, zaplatili ale jen čtvrt milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Policie hledá důležitého svědka v případu podvodu za 8,5 milionu korun. Zástupci firmy si loni za tuto částku objednali antigenní testy, které si odvezli. Zaplatili však jen nepatrnou část. Svědek z videozáznamu může k případu poskytnout důležité informace.

Hledaný důležitý svědekVideo: Policie ČR

 
Článek

Detektivové se případem zabývají již od listopadu, kdy obvinili muže ve věku 46 a 64 let z podvodu. Ti měli jako zástupci firmy loni v březnu objednat od olomoucké firmy antigenní testy za 8,5 milionu korun.

„Zhruba po týdnu od učiněné objednávky došlo v areálu skladu olomoucké společnosti k předání zdravotnického materiálu. Tomu měl být přítomen mladší z mužů, který na místě uhradil zálohu ve výši 250 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Petra Vaňhárová.

Ženám na seznamce prodával městské byty za hubičku. Za podvod dostal sedm let

Krimi

Testy následně odvezla přepravní společnost a dodavatel čekal na zaplacení faktury. To se nestalo a firma s ním přestala komunikovat. Obviněným hrozí až osm let vězení, protože čin spáchali v době nouzového stavu.

Kriminalisté by potřebovali mluvit s mužem, kterého zachytila kamera ve skladu. Může se pohyboval po celé ČR. Informace o jeho totožnosti přijme linka 158.

Foto: Policie ČR

Hledaný důležitý svědek

Reklama

Výběr článků

Načítám