Hlavní obsah

Muži si káceli strom na zimu, na jednoho z nich spadl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragické následky má čtvrteční nehoda, která se stala v lese u Hvožďan na Domažlicku. Podle dosud zjištěných informací spadl při kácení strom na 42letého muže. Ten svým rozsáhlým zraněním na místě podlehl.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Ilustrační foto

Článek

K události vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému ve čtvrtek krátce před 11. hodinou. Podle redakce Práva se v lese poblíž Hvožďan pohybovali dva muži, rodinní příslušníci, a káceli strom. Chtěli si připravit topivo na zimu. Podle zjištění Práva měli muži k těžbě povolení.

„Z prvotního šetření jsme zjistili, že při kácení se strom zaklínil, poté odskočil a následně spadl na dvaačtyřicetiletého muže,“ popsala neštěstí domažlická policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Muže zabil padající strom

Vaše zprávy

Muže následně vyprostili hasiči a předali ho do péče zdravotníkům. Na místo směřovaly také sanitky a vrtulník. „Dvaačtyřicetiletý pacient utrpěl těžká devastující zranění. Zdravotníci ho dvacet minut resuscitovali. Bohužel se nepovedlo obnovit jeho základní životní funkce. Lékař konstatoval úmrtí,“ řekla za krajskou záchranku Mária Svobodová.

Šmaterová doplnila, že případ si převzali kriminalisté a zjišťují veškeré jeho okolnosti. „Na místo jsme povolali koronera. U zemřelého bude nařízena pitva,“ uvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám