Hlavní obsah

Muži se za nouzového stavu zachtělo vibrátoru, za krádež může dostat až osm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Kvůli krádeži vibrátoru během nouzového stavu podala v těchto dnech státní zástupkyně na recidivistu Lubomíra Sogela (34) obžalobu, podle které muž letos v dubnu v době nouzového stavu vyhlášeného kvůli epidemii koronaviru ukradl erotickou pomůcku v drogerii ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Mnohonásobně trestaný recidivista z Kopřivnice na Novojičínsku je ve vazbě, hrozí mu až osmiletý trest. Nejvíce mu přitěžuje to, že krádež spáchal v době nouzového stavu. ČTK v pátek o vznesení obžaloby informoval advokát obžalovaného Lukáš Seibert.

Dva roky za krádež čokolád ve stavu nouze

Krimi

Podle obžaloby Sogel ukradl vibrátor za 499 korun v drogerii ve Frenštátě pod Radhoštěm. K činu se přiznal. Uvedl, že jej chtěl věnovat své kamarádce. „Vibrátor ze stojanu vzal a schoval si ho pod bundu. U pokladny zaplatil jen drobný nákup, uschovaný vibrátor nikoliv,“ uvedla státní zástupkyně Magda Dobrovolná v obžalobě. „Byl si vědom toho, že se dopustil krádeže. Věděl i to, že probíhal nouzový stav,“ uvedla Dobrovolná.

Přísnější trest kvůli nouzovému stavu

Za krádeže během nouzového stavu pachatelům hrozí přísnější, až čtyřnásobně vyšší trest. Zatímco za běžných okolností by mu hrozil maximálně dvouletý pobyt ve vězení, nyní to může být až osm let.

Za dvě housky a krabicák měsíce vězení? Krádeže v nouzovém stavu plní věznice

Krimi

Žalobkyně Dobrovolná v obžalobě uvedla, že navrhuje nepodmíněný trest při dolní hranici trestní sazby a umístění odsouzeného do věznice s ostrahou. V neprospěch obžalovaného podle ní hovoří i jeho trestní minulost. Podle obžaloby byl v minulosti už třiadvacetkrát odsouzen převážně za majetkovou trestnou činnost.

Advokát obžalovaného muže v pátek řekl, že už je nařízeno i hlavní líčení. „Okresní soud v Novém Jičíně se případem bude zabývat 30. září,“ uvedl Seibert.

Reklama

Výběr článků

Načítám